View more
van der Weegen

Een plek om je thuis te voelen

Van der Weegen is een gerenommeerd bouwbedrijf dat actief is in diverse regio’s in Brabant. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt omgevingen waar mensen zich thuis voelen. Naast je thuis voelen in je eigen woning, vinden we het bij Factor90 ook erg belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in zijn of haar werkomgeving. Vorig jaar heeft Factor90 geholpen met de inrichting van het hoofdkantoor op de kloosterstraat. Het nieuwe hoofdkantoor beviel hen zo goed, dat al snel de vraag volgde om ook een nieuwe inrichting te maken voor de vestiging aan de Ringbaan Noord, waar de bouwtak van Van der Weegen gevestigd is. Factor90 werkte opnieuw samen met architect Alicja van Gestel.

Een andere locatie, dezelfde open structuur

Het pand van Ringbaan Noord verschilt erg van de locatie aan de kloosterstraat. We wilden echter wel dezelfde sfeer binnen beide panden creëren en de open structuur en rust behouden. Samen met van der Weegen en Alicja van Gestel, maakten we een ontwerp dat aansloot bij de wensen van de werknemers. In de bouwtak van van der Weegen, wordt er veel individueel gewerkt maar moet er ook plaats zijn voor overleg en samenwerking.  Welk meubilair sluit hier het best bij aan en behoudt de rust in het pand? Deze vraag werd gesteld aan Factor90. We kozen hiervoor voor duurzaam meubilair van Vepa wat de kleuren van het pand complimenteert. Om de open sfeer te behouden, gaven we de vergaderruimtes glazen, geluidsdichte muren. Op deze manier kan er in rust vergaderd worden, maar blijf je alsnog betrokken bij de rest van je omgeving. Dit geldt ook voor de afgezonderde werkplekken, waar werknemers die daar behoefte aan hebben, ongestoord te werk kunnen gaan. Naast de glazen wanden, hielden we tijdens de inrichting rekening met lichte kleuren in combinatie met veel groene natuur. De lichte houttinten van de plantenbakken die tevens gebruikt worden als opslag en scheidingswanden, komen terug in de bureaus en de vloer van het pand. Het lichtgrijze tapijt, de schermen tussen de bureaus, de plantenpotten en de kleur van de gordijnen vormen samen een mooi geheel en brengen een rustige sfeer met zich mee.

De balans tussen werk en rust

Om optimaal te presteren op je werk, is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen werk en pauze. Het is dan uiteraard ook van groot belang hoe je deze pauze invult. Waar de een juist even afgezonderd tot rust wil komen, heeft de ander juist behoefte aan informeel samen zijn. We hebben daarom naast de verschillende zitgelegen, ook een tafeltennistafel midden in de ruimte geplaatst voor iedereen die zijn of haar collega uit wil dagen voor een potje tafeltennis. Het resultaat is een prachtige ruim opgezette kantoorruimte, met een passende werk- en rustplek voor iedere werknemer.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs