View more
van der Weegen

Factor90 helpt met inrichten van een voormalig klooster tot smaakvolle werkomgeving

Van der Weegen en architect Alicja Zborowska hebben samengewerkt om het Tilburgse klooster ‘Zusters van Liefde’ voor een gedeelte om te toveren tot fraaie kantoorruimte. Dit karakteristieke gebouw is gerenoveerd waarbij het keukengebouw is getransformeerd tot smaakvolle werkomgeving. Naast de renovatie van het keukengebouw worden er ook twee appartementenblokken gebouwd op de plaats van het voormalige verpleeghuis. Dit alles onder toeziend oog van zo’n honderd zusters die nog altijd in het klooster wonen. De inrichting van de kantoorruimtes is gerealiseerd door Factor90.

Open structuur ademt rust

Aan de appartementencomplexen wordt nog gebouwd, maar het kantoorpand is inmiddels klaar. De voormalige keuken is een karakteristiek gebouw dat na de renovatie een prachtige open structuur heeft gekregen, met als hoofddoel: overal ruimte maken om elkaar te ontmoeten. De hoge plafonds, open trappen en vele doorkijkjes naar het hart van het kloostercomplex zorgen voor een indrukwekkende en tegelijk rustgevende omgeving, voor de mensen die daar sinds begin dit jaar werken. Het gebouw is verduurzaamd en volledig gasloos, ontworpen en uitgevoerd door Van der Weegen zelf. Het ontwerp voor de kantoorinrichting is gemaakt door architect Alicja Zborowska.

Smaakvolle inrichting

Welk meubilair zorgt er nu voor dat die nieuwe kantoorruimte ook echt werkt voor de mensen die er dagelijks aan de slag gaan? Dat vraagstuk legden Van der Weegen en Zborowska voor aan Factor90. Zij kozen voor meubilair dat het gevoel van rust versterkt en de identiteit van het pand complementeert. Hiervoor hebben ze samengewerkt met merken zoals het duurzame Vepa en Vitra, Zuiver en Flokk. Het resultaat: veel zachte bruintinten in leder en hout die het effect van het vele glas versterken, contrasterend met de zwarte accenten die zijn afgeleid uit de oorspronkelijke constructie van het pand. Het subtiele groen is de finishing touch en een mooie verwijzing naar de kloostertuin, waaraan het gebouw grenst.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs