View more
Tover Utrecht

Meer ruimte en een frisse look voor Tover

Tover is een organisatie in Utrecht die zich richt op ‘purposeful play’ ofwel: doelgericht spelen. Hun missie is om mensen met een cognitieve uitdaging te helpen bij hun ontwikkeling en hun creativiteit te stimuleren door middel van spellen. Een van hun projecten is de Tovertafel, een zorginstrument speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie; volwassenen met een verstandelijke beperking en kinderen met ondersteuningsbehoefte. De tafel bevat een reeks spellen en activiteiten die gericht zijn op het stimuleren van beweging en het verbeteren van cognitieve functies. Zo blijven mensen actief en betrokken, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben en hun geestelijke gezondheid te verbeteren. Tover weet dus een lach op het gezicht van vele mensen te toveren. De CEO en Tovertafel-bedenkster Hester Le Riche vroeg Factor90 of zij de werknemers van Tover ook een lach op het gezicht konden brengen met een ontwerp en realisatie voor een nieuw kantoor. Daar wisten we bij Factor90 natuurlijk wel raad mee. Samen met architect Mayke Brouwers en Ira de Jong als werkplekstrateeg, maakten we er een prachtig project van.

Stap 1. Ontmoeten

Hester Le Riche bracht ons in contact met Guy Melis. Na meerdere telefoongesprekken en bezoeken aan het pand in Utrecht en in Tilburg, wonnen we het vertrouwen om een nieuw ontwerp voor Tover te realiseren. Samen met Hester, Guy, Mayke, de projectmanager Marthe van der Horst en de officemanager Julia Hendriks, liepen we ons stappenplan door om er zo achter te komen wat de behoeftes zijn binnen de organisatie.

Stap 2. User Check

Wat zijn de behoeftes en wat past bij de wensen van de werknemers? Om hierachter te komen, hebben we onder andere workshops gegeven. Al snel kwam naar boven dat de werknemers geen behoefte hadden aan een “eigen” plek. Omdat iedere dag er anders uit ziet, is daar ook iedere dag een andere opstelling voor nodig. Zo was er onder andere behoefte aan een vergaderruimte zonder poespas: eentje met alleen een tafel, waar de mensen die meedeelden aan de vergadering omheen kunnen staan en niet afgeleid raken door hun omgeving. Daarnaast was het belangrijk om ook vergaderruimtes te creëren waar juist veel creativiteit loskomt. Ook was er vraag naar genoeg ruimte voor zzp’ers, Tover biedt de mensen met wie ze samenwerken graag een plek om te kunnen werken. Het pand van Tover is enorm, er is dus veel plek voor verschillende opstellingen. Naast de verschillende werkplekken, moest er ook genoeg plek zijn voor de lunchpauze. Tover is snel gegroeid en het team werd te groot voor de kleine lunchroom die ze al hadden. De vraag was dus om hier een extra plek voor te creëren. Naast hard werken, houden ze bij Tover ook van een gezellige borrel. De entree moest dus omgetoverd kunnen worden tot sfeervolle vrijmibo-plek!

Stap 3. Creëren

We hielpen bij de begeleiding van ontwerp tot aan realisatie en bedachten voor iedere ruimte een passend concept. In totaal hebben we op de tweede en derde etage zo’n 40 werkplekken gecreëerd en meerdere vergaderruimtes. We pasten bestaande ruimtes aan doormiddel van nieuwe wanden en het herplaatsen van bestaand meubilair. We regelden het schilderwerk, het losse meubilair en al het maatwerk meubilair. Een van de wensen was om zoveel mogelijk te hergebruiken. We keken daarom goed naar revitalisatie tijdens het ontwerp en de realisatie daarna. Het al bestaande meubilair, probeerden we dan ook zo goed mogelijk te laten passen bij het nieuwe meubilair. De algehele sfeer van het pand moest open en toegankelijk blijven, zodat iedereen zich er meteen zijn of haar eigen fijne werkplek van kan maken.

Stap 4. Realiseren

De 40 werkplekken hebben allemaal hun eigen identiteit gekregen. Zo zijn er ruimtes waar slechts een groepje van vier kan zitten werken, maar ook een grote ruimte met plek voor alle zzp’ers. De vergaderruimtes variëren van prachtige zitplekken met uitzicht naar buiten, tot eenvoudige ruimtes zonder enige afleiding. In de ontvangsthal op de derde etage, vind je naast de grote lunchtafel ook een verplaatsbare bar. Een dj-booth kon bij de bar uiteraard niet missen. Door al het makkelijk verplaatsbare meubilair, is de ontvangst- en lunchruimte makkelijk om te toveren tot feestruimte.

De werkplekken richtten we in met prachtig meubilair van onder andere Vepa en Vitra en Zuiver. Ook hebben we meerdere maatwerk zitjes gemaakt en staat er middenin de ruimte een akoestische office phone booth. Het prachtige pand wordt gecomplimenteerd door de lichte kleuren van het meubilair. We hebben gewerkt met rustige kleuren en de bone kleur is zowel op de wanden als in het meubilair veel teruggekomen. Het pand krijgt extra sfeer door de prachtige schilderwerken aan de muur en de plaatsing van grote planten en bloemstukken.

Op de tweede etage, creëerden we een tweede lunchplek met daarbij aansluitend een vergaderruimte. De lunchplek is op zo’n manier ingericht, dat ook hier gewerkt kan worden, mocht dat gewenst zijn. Dit is dus een ideale nieuwe aanlandwerkplek voor zowel de werknemers van Tover als de zzp’ers.

Stap 5. Happy 360 Check

Er is uiteindelijk maar één partij die echt kan beoordelen of alle zorgvuldig uitgedachte plannen ook werken in de praktijk: de gebruikers. Met onze Happy 360 check worden alle ruimtes, inrichtingen en toepassingen stapsgewijs zorgvuldig gevalideerd. Zodra alles is afgevinkt leveren we het project turn-key op. We spraken af met Marthe en vroegen haar hoe het nieuwe kantoor de werknemers beviel. Benieuwd hoe dit ging? Bekijk het hier!

Stap 6. We houden contact!

Met het afgeven van de sleutels houdt ons werk niet op. We staan voor wat we ontwerpen en maken. Loop je na oplevering onverhoopt tegen praktische zaken aan? Dan lossen we dat op. Omdat we iedere vierkante meter van het pand goed kennen, doen we dat snel en effectief. We lossen niet alleen problemen op, we blijven ook graag betrokken bij de groei van het bedrijf. Mochten er nog wensen zijn voor in te toekomst, staan wij altijd voor je klaar.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs