View more
Case

Een warm, open karakter

Van Zijl Advocaten is verhuisd naar een geheel gerenoveerd nieuw kantoorpand aan de Jan Asselbergsweg in Tilburg. Factor90 was er van begin tot eind bij en heeft het ontwerp voor het gehele pand gerealiseerd. In opdracht van Joop van Zijl en samen met Vogels bouwmanagement hebben we voor iedere werknemer een passende ruimte en werkplek gecreëerd en gaven het pand een prachtige, warme uitstraling.

Stap 1. Ontmoeten

Bij de inrichting van het pand stond “ontmoeten” centraal. De medewerk(st)ers van Van Zijl werken de helft van de tijd thuis. Het is dus belangrijk dat wanneer zij wel op kantoor werken, contact met collega’s wordt bevorderd.

Stap 2. User check

De gebruikers staan centraal in deze tweede stap. We hebben 27 werkplekken gecreëerd en hierbij gekeken naar wat past bij de wensen van de werknemers. De advocaten gaven aan het prettig te vinden om ongestoord te werk te kunnen gaan en zonder afleiding te kunnen bellen met hun cliënten. Het grootste deel van deze werkplekken is dan ook ingericht voor het gebruik door één enkel persoon. Om hierbij toch het contact met collega’s te stimuleren, hebben we veel gebruik gemaakt van glazen muren. Zo zijn de advocaten en casemanagers in staat om afgezonderd te kunnen werken met de deur dicht en toch zichtcontact te houden met langslopende collega’s.

Stap 3. Creëren

Een open warm karakter stond centraal bij de inrichting van dit pand. Het pand is geschikt voor de komende tien jaar en heeft dan ook een frisse en moderne uitstraling. De tafelbladen in de spreekkamers zijn gemaakt van handbeschilderd lavasteen, afkomsting uit Deruta (Umbrië, Italië). Het monotone van de systeemplafonds, wordt onderbroken door prachtige fotoplafonds. De zit- sta werkplekken zijn ingericht met ergonmische stoelen van Vitra en  Vepa. We hebben hierbij het personeel instructies gegeven over dynamisch werken.

Stap 4. Realiseren

Naast de individuele werkruimten, hebben we ook twee spreekkamers ingericht voor ontmoetingen met cliënten. Deze kunnen tevens gebruikt worden als één grotere ruimte door de verplaatsbare scheidingswand. Voor cursussen en overleg, is er een ruimte die in verbinding staat met de keuken. Deze multifunctionele ruimte dient ook als bar en lunchplek. De casemanagers gaven aan dat zij graag in dezelfde ruimte werken. Voor hen is er dan ook een grote werkkamer ingericht met meerdere werkplekken. Dit geldt ook voor de medewerkers van het secretariaat om overleg tussen hen te bevorderen. Een aantal van deze werkkamers is voorzien van prachtige visuals om een open, prettige sfeer aan de ruimte te geven. Alle illustraties zijn afkomstig van Ton van den Bergh.

Stap 5. Happy 360 Check

Welbeschouwd is er maar één partij die echt kan beoordelen of alle zorgvuldig uitgedachte plannen ook werken in de praktijk: de gebruikers. Met onze Happy 360 check worden alle ruimtes, inrichtingen en toepassingen stapsgewijs zorgvuldig gevalideerd. Zodra alles is afgevinkt leveren we het project turn-key op.

Stap 6. We houden contact

Met het afgeven van de sleutels houdt ons werk niet op. We staan voor wat we ontwerpen en maken. Loop je na oplevering onverhoopt tegen praktische zaken aan? Dan lossen we dat op. Omdat we iedere vierkante meter van het pand goed kennen, doen we dat snel en effectief.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs