View more
Tradekar

Het gevoel van buiten zijn naar binnen gehaald

Tradekar ontwikkelt en verkoopt automotive after-market en caravan- en camping gerelateerde producten. Mobiliteit, beweging en een outdoor lifestyle, staan dus centraal voor dit bedrijf. Drie jaar geleden vroeg Ellen Houwen ons om samen een kijkje te nemen in een kantoorpand pand wat moest worden ingericht. Samen met het door Factor90 en Tradekar samengestelde designteam, hebben we de ontvangst, de eat & meet, de showroom, the house of leisure en alle kantoorruimtes mogen ontwerpen en realiseren.

Stap 1. Ontmoeten

Tijdens het inrichten van al onze panden, ligt de focus op het samenbrengen van mensen. Dit doen we iedere keer op een andere manier, aansluitend bij de visie van de opdrachtgever. Hoe brengen we de collega’s van Tradekar en hun doelgroep samen in een passende ruimte? Met de opdrachtgevers Peter Paul van de Kar, Merel van de Kar en Michel Ferwerda zijn we met dit vraagstuk aan de slag gegaan.

Stap 2. User Check

In stap 2 van onze turn-key aanpak, staan de gebruikers centraal. Iedere gebruiker is anders en functioneert dus ook het best in een ander soort werkruimte. Het is daarom belangrijk dat iedereen een passende werkplek heeft, geheel aansluitend bij hun wensen. Dit betekent dat we de outdoor-geest van Tradekar ook terug moesten laten komen in de inrichting van het pand. We brachten de actieve sfeer van buiten naar binnen en maakten er een prachtig geheel van.

Stap 3. Creëren

We deelden het pand op in verschillende thema’s en maakten voor ieder thema een passende ruimte. Dit deden we onder andere door middel van fotomuren en beeld, licht en geluid in samenwerking met First Impression. Zo hingen we fietsen aan de muur; creëerden we gangen waarin het voelt alsof je op de green van een golfbaan staat en brachten we de warme avondsfeer van een knus stadscentrum naar een ontmoetingsruimte.

Naast de ontvangstruimte, kantoren en het werkcafé, kregen we ook de opdracht om een indrukwekkende leisure ruimte in te richten. Deze kan gebruikt worden voor presentaties, vergaderingen en een gezellig samenzijn. De grote ruimte diende ooit als studio, we hebben dan ook veel gebruik gemaakt van de mogelijkheden met verlichting en deelden de ruimte op in verschillende zit- en sta gedeelten. We brachten de beleving van de natuur naar binnen middels organische elementen zoals bomen, planten en moswanden. De groene omgeving in samenwerking met het lichte meubilair en de knusse verlichting zorgen samen voor een rustgevende, aangename sfeer.

Stap 4. Realiseren

Samen met onze partners, o.a. First Impression en Fiori en met het meubilair van Vitra, Vepa en Lande heeft ons bouwteam in samenwerking met team Tradekar een geweldig geheel van het pand weten te maken: Van vloer tot akoestisch gespoten plafond en alles wat daartussen zit. Iedere ruimte heeft zijn eigen thema, maar alle ruimtes samen vormen één geheel. Een geheel dat precies laat zien waar Tradekar voor staat.

Stap 5. Happy 360 Check

Welbeschouwd is er maar één partij die echt kan beoordelen of alle zorgvuldig uitgedachte plannen ook werken in de praktijk: de gebruikers. Met onze Happy 360 check worden alle ruimtes, inrichtingen en toepassingen stapsgewijs zorgvuldig gevalideerd. Zodra alles is afgevinkt leveren we het project pas op. In de samenwerking met Tradekar kunnen we spreken van een turn-key project.

Stap 6. We houden contact

Met het afgeven van de sleutels houdt ons werk niet op. We staan voor wat we ontwerpen en maken. Loop je na oplevering onverhoopt tegen praktische zaken aan? Dan lossen we dat op. Omdat we iedere vierkante meter van het pand goed kennen, doen we dat snel en effectief.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs