View more
Thebe Aeneas

Functioneel, vooruitstrevend, eigentijds

Thebe Aeneas is een specialistisch woonzorgcentrum, met een diversiteit aan doelgroepen: jonge mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), ouderen met dementie, somatiek en high care palliatieve zorg.

1. Ontmoeten

Bij Thebe Aeneas kennen ze drie leefmilieus: stimulerend, structurerend en beschermend. Onze hulp werd ingeroepen bij het herinrichten van hun activiteitenruimte. Er was duidelijk behoefte aan een niet-traditioneel ontwerp voor een verzorgingstehuis.

2. User Check

De 500 vierkante meter moest een moderne uitstraling hebben, en met voldoende ruimte zodat bewoners in een rolstoel overal vrij kunnen bewegen. Daar horen ook rolstoelvriendelijke tafels bij. Functionaliteit is belangrijk in veelgebruikte ruimtes als deze. Vandaar dat gekozen is voor solide materialen die eenvoudig te onderhouden zijn.

3. Creëren

Houttinten zorgen voor een warme sfeer in deze grote ruimte. Met schotten van glas en hout zijn de zijkanten van de ruimte opgedeelt in kleinere zitgroepen, waar bewoners elkaar met maximale privacy kunnen ontmoeten met minimale afleiding. Door de ruimte een botanisch thema te geven middels grote plantenbakken, ontstaat een huiselijk beeld, gecombineerd met de rustige uitstraling van een binnentuin. Zo creëerden we een ruimte waar iedereen zich thuis voelt.

4. Realiseren

Iedere vierkante meter is praktisch benut. In de ruimte plaatsten we tafels in verschillende afmetingen, geschikt voor zowel groepsactiviteiten als kleinere gezelschappen. De brede looppaden zijn duidelijk herkenbaar aan het parket. Koffie en maaltijden worden geserveerd aan de fraaie bar.

Stap 5. Happy 360 check

Welbeschouwd is er maar één partij die echt kan beoordelen of alle zorgvuldig uitgedachte plannen ook werken in de praktijk: de gebruikers. Met onze Happy 360 check worden alle ruimtes, inrichtingen en toepassingen stapsgewijs zorgvuldig gevalideerd. Zodra alles is afgevinkt leveren we het project turn-key op.

Stap 6. We houden contact

Met het afgeven van de sleutels houdt ons werk niet op. We staan voor wat we ontwerpen en maken. Loop je na oplevering onverhoopt tegen praktische zaken aan? Dan lossen we dat op. Omdat we iedere vierkante meter van het pand goed kennen, doen we dat snel en effectief.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs

Hospitality projecten