View more
SBA Flex

Ruimte voor een sfeervolle verandering

In een dynamische arbeidsmarkt komt SBA Flex naar voren als een vertrouwde partner voor uiteenlopende personeelsbehoeften. Met internationale flexkrachten biedt SBA Flex een waardevolle bron om te voorzien in de vraag naar personeel. Als voorstander van het creëren van functionele en gastvrije werkruimtes voor hun medewerkers, gaf SBA Flex Factor90 de kans om deze visie tot leven te brengen.

Stap 1. Ontmoeten

Het project begon met een eenvoudige vraag van SBA Flex: Hoe kunnen we ons imposante pand herinrichten zodat het niet alleen functioneel is, maar ook als een warm welkom aanvoelt voor onze medewerkers? Deze vraag vormde het startpunt van de uitdaging en het begin van de samenwerking tussen SBA Flex en Factor90. Met een vast budget en volledige vrijheid om creatieve oplossingen te bedenken, begonnen we samen aan een reis om de visie van SBA Flex werkelijkheid te maken.

Stap 2. User Check

Wat moest er veranderen? Niet alleen de visie van SBA Flex stond centraal, maar ook de identiteit van het bedrijf en de behoeften van hun gewaardeerde medewerkers. Alles draaide om het vinden van een perfecte balans tussen functionaliteit en persoonlijkheid, zodat de vernieuwde ruimtes niet alleen aan de verwachtingen zouden voldoen, maar ook naadloos zouden passen bij degenen die er dagelijks gebruik van maken. SBA Flex telt vele werknemers en heeft dan ook een enorm pand tot hun beschikking om iedereen van een werkplek te kunnen voorzien. De ruimte was er dus al, de sfeer miste echter. De ruimtes binnen het pand hadden geen samenhang en weinig identiteit. Het pand had jarenlang geen veranderingen ondergaan, wat resulteerde in een gedateerde uitstraling. Alles mocht dus op de schop!

Stap 3. Creëren

In 2022 startte het avontuur. Stap voor stap werden alle wensen en eisen van SBA Flex verzameld. Deze informatie werd omgezet in een gedetailleerd 3D-ontwerp, waarbij ruim 1100 vierkante meter over twee etages moesten worden aangepakt. Van vloer tot plafond, van toiletruimtes tot pantry, werkplekken tot vergaderruimtes – alles werd meegenomen in het ontwerpproces. Het ontwerp is gemaakt door Janneke Ermens. We kregen hulp van werkplekstrateeg Ira. We vinden het tijdens het gehele proces belangrijk dat er goede communicatie is met de relatie. Richard (onze projectleider) en Sandra (project ondersteuning) hebben dan ook dagelijks contact gehad met SBA. Zo kwam er niemand voor verrassingen te staan en verliep alles vlekkeloos!

Stap 4. Realiseren

Met een strakke planning en een sterk gevoel van samenwerking werd het project in slechts 10 weken gerealiseerd. Het was een immense opgave die alleen mogelijk werd gemaakt dankzij de inzet van geweldige mensen en onderaannemers. Factor90 is SBA Flex dankbaar voor het vertrouwen en geeft speciale erkenning aan Jolanda, Erik en Roland voor hun betrokkenheid.

En het resultaat? Een prachtig vernieuwd pand, doordrenkt met ruimtes die doordacht en doelgericht zijn. Elk hoekje is met precisie ontworpen, naadloos aansluitend op het geheel. Nieuwe wanden en vloeren werden geplaatst en de indeling van het pand kreeg een doordachte structuur. Elke werkomgeving werd voorzien van een passende ruimte: van flex-werkplekken tot vaste kantoorruimtes, van serene stilteruimtes tot doeltreffende vergaderruimtes. Zelfs de sanitaire voorzieningen werden met zorg onder handen genomen.

Op de eerste etage verrees een uitnodigend eet- en ontmoetingsgebied, prachtig vormgegeven om iedere werknemer een passend plekje te bieden. Het straalt een gevoel van warm welkom uit, waardoor elke bezoeker zich bij de eerste ontmoeting direct thuis voelt.

Stap 5. Happy 360 Check

Na de afronding van het project was het tijd voor de happy 360 check. Klopte het resultaat met wat op papier stond? Werkte alles zoals verwacht in de praktijk? Pas als alle gebruikers tevreden zijn, zijn wij dat ook. De medewerkers zijn razend enthousiast over hun nieuwe werkplek. De nauwe samenwerking tussen SBA Flex en Factor90 zorgde ervoor dat het resultaat niet alleen voldeed aan de verwachtingen, maar deze zelfs overtrof!

Stap 6. We houden contact!

Terwijl het project tot voltooiing kwam, blijft de samenwerking tussen SBA Flex en Factor90 voortduren. Dit is niet het einde, maar het begin van een blijvende relatie, waarin de expertise en passie van Factor90 altijd beschikbaar zullen zijn om de visie van SBA Flex te ondersteunen en te laten groeien. Bij Factor90 gaan we verder dan alleen ontwerpen en realiseren. Ons werk strekt zich uit voorbij het overhandigen van de sleutels. Mocht je na voltooiing van het project onverwacht tegen praktische problemen aanlopen, dan lossen wij deze voor je op. Dankzij onze uitgebreide kennis van het pand, weten wij precies hoe we snel en effectief problemen kunnen oplossen. En mochten er toekomstige wensen zijn, dan staan wij altijd paraat om je te ondersteunen. De duurzame relatie tussen Factor90 en SBA Flex is gebaseerd op vertrouwen, toewijding en een gedeelde visie op excellente werkruimtes. Samen gaan we verder op de weg naar innovatie en succes!

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs