View more
Salves

Nieuw licht door oude ramen

In intieme teams grote dingen doen. Daar draait het om bij de IT-specialisten van Salves. Hun keuze voor een fraai, monumentaal pand geeft aan dat Salves dingen nét even anders doet. Aan Factor90 de eer om de karakteristieke uitstraling af te maken met een verbouwing en inrichting die past bij het pand en haar gebruikers.

Stap 1. Ontmoeten

Werken in een monumentaal pand vraagt om een andere aanpak dan een bedrijfsgebouw dat je grotendeels naar je hand kunt zetten. Om de allure van het pand tot haar recht te laten komen, moeten de kenmerken en historie worden gerespecteerd en optimaal worden benut. Met genoeg durf om het toch eigentijds te maken.

Stap 2. User Check

Bij dit eigentijdse IT-bedrijf was behoefte aan een open, transparant interieur, aansluitend op hun nieuwe manier van werken. Het pand moest gebruikers en bezoekers als het ware omarmen. Een inrichting die aansluit bij het oude karakter, maar net als haar gebruikers helemaal van nu is.

Stap 3. Creëren

Waar mogelijk kozen we voor lichte wanden voor het ruimtelijke effect. Op werkplekken waar teveel licht voor hinderlijke schitteringen op beeldschermen zou zorgen, kozen we voor contrasterende donkere vlakken op wanden en plafonds. Besloten overlegruimtes kregen een chique uitstraling met veelal donkere wanden en lichte kozijnen en raambekleding, om de oude ramen te accentueren en voldoende daglicht naar binnen te halen. Bij oude panden met hoge plafonds is de akoestiek altijd een uitdaging. In ruimtes waarin veel wordt besproken, is daarom bewust gekozen voor vloerbedekking. Behalve dat dit de galm drastisch reduceert, draagt het ook bij aan de luxe uitstraling die past bij de vertrekken.

Stap 4. Realiseren

Een historisch pand aanpakken, betekent in de eerste plaats werken binnen de ruimte die geboden wordt. Door het pand zelf, maar ook door de bijbehorende voorschriften. Het vraagt daarnaast om een innovatieve en oplossingsgerichte aanpak bij onvoorziene zaken waar je onvermijdelijk tegenaan loopt. Duidelijke afspraken en onder alle omstandigheden zo dicht mogelijk bij het

Stap 5. Happy 360 check

Welbeschouwd is er maar één partij die echt kan beoordelen of alle zorgvuldig uitgedachte plannen ook werken in de praktijk: de gebruikers. Met onze Happy 360 check worden alle ruimtes, inrichtingen en toepassingen stapsgewijs zorgvuldig gevalideerd. Zodra alles is afgevinkt leveren we het project turn-key op.

Stap 6. We houden contact

Met het afgeven van de sleutels houdt ons werk niet op. We staan voor wat we ontwerpen en maken. Loop je na oplevering onverhoopt tegen praktische zaken aan? Dan lossen we dat op. Omdat we iedere vierkante meter van het pand goed kennen, doen we dat snel en effectief.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs