View more
EVE

Hoog, hoger, hoogst

Elf meter. Dat is de afstand van de vloer tot het hoogste punt in deze oude werkplaats voor locomotieven. Karakter is bij de sleuteloverdracht inbegrepen. Maar voordat restaurant EVE de harten van haar gasten kon veroveren, hadden we zelf een project om op de rails te zetten. Van de volledige afbouw van vloeren, wanden en schilderwerk, tot meubilair, verlichting en het bouw- en projectmanagement.

Stap 1. Ontmoeten

Een ander getal waar we mee werkten was 220. Zoveel gasten moesten er een welkome plek aan tafel vinden. En daarmee kwamen we al snel in de goede richting. Want karakter is mooi, maar uiteindelijk zijn het de mensen die de sfeer maken. 

Stap 2. User Check

Het goede behouden en tot zijn recht laten komen was een ander uitgangspunt. De historie van het pand lieten we voor een groot deel vol in het zicht. Met een praktische indeling van verschillende soorten tafels zorgden we dat er voldoende  plek was voor iedereen. Dit is een ruimte voor zowel grote gezelschappen als intieme avonden met zijn tweeën. Met genoeg beweegruimte voor de bediening om de rol van gastheer en gastvrouw te kunnen vervullen zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn.  

Stap 3. Creëren

Het vele staal complementeerden we met houten paden en vlakken op de vloer, plus een verhoogd podium en glazen doorkijkjes naar de oude kelder. Door het enorme vloeroppervlakte op te delen en te spelen met hoogteverschillen creëer je eenvoudig meer intimiteit en een culinaire ontmoetingsplek waar je graag bent.  

Stap 4. Realiseren

Ook bij een industriële uitstraling hoort een gastvrij gevoel. Die creëerden we met zachte velvet meubelen in een mix van pasteltinten. Dit materiaal heeft als bijkomend voordeel dat het oersterk is. Houten tafels maar ook zithoeken zónder tafels om gezellig te borrelen, zorgen voor een wisselend gebruik van de plekken in de ruimte. 

Stap 5. Happy 360 check

Volgens mede-eigenaar Ronald van den Ende zijn we in de opzet geslaagd. “Een partner die net een stukje breder denkt en zorgt dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Factor90 begrijpt hoe het spel gespeeld wordt. De totaal ontzorgende aanpak is waar we voor gekozen hebben en wat ons erg aansprak in het hele traject. Zelfs zaken die niet per se tot de core business van Factor90 behoren werden opgepakt.”

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs