View more
BIC

200 hectare voor happy users

Brainport Industries Campus in Eindhoven is de plek waar regionale hightech kennisinstellingen hun krachten bundelen met gerenommeerde organisaties. In nauwe samenwerking ontwikkelen ze innovatieve business cases en toekomstbestendige oplossingen.

 

BIC is een prachtige locatie geworden met veel variatie, allemaal passend bij de wensen van de desbetreffende nieuwe “bewoners”. Factor90 heeft hiervoor veel samengewerkt met zowel eigen ontwerpers als externe architecten. Voor meerdere ruimtes werden werkzaamheden en leveringen uitgevoerd. , soms onder leiding van Factor90 projectmanagers, andere keren onder leiding van de architect of  externe projectmanager. Samen hebben we voor een prachtige inrichting van meerdere bedrijven gezorgd, waaronder Fluke, welke te zien is op de foto’s.

Voor het project op de foto’s, heeft Factor90 nauw samengewerkt met Colliers. Colliers heeft een flexibel huisvestingsconcept ontwikkeld en de juiste materiaalkeuzes gemaakt. Samen hebben ze de inrichting van Fluke’s nieuwe kantoor verzorgd. Het was een samenwerking waar beide partijen trots op terugkijken. Het eat and meet gedeelte is door Factor90 in nauwe samenwerking met SDK Vastgoed en Norobo volledig op maat opgeleverd.

Deze samenwerking met SDK Vastgoed zorgde voor nog veel meer prachtwerk. SDK Vastgoed heeft een flexibel huisvestingsconcept ontwikkeld, terwijl Factor90 verantwoordelijk was voor de toekomstbestendige verbouwing en inrichting van de kantoorruimtes. Dit omvatte niet alleen businesscenters, maar ook verschillende eat-and-meet ruimtes en de inrichting van meerdere bedrijven op de campus.

Op de campus zijn geen twee bedrijven hetzelfde. Om van alle medewerkers happy users te maken, is dus per definitie maatwerk nodig. Dat leveren we door in ons beproefde stappenplan zowel de hardware (gebouwen, openbare ruimte, infrastructuur) als de software (mensen, samenwerking) mee te nemen.

Omdat een deel van de bedrijven de wens hadden om geen foto’s online te plaatsen, staan in de foto’s hieronder alleen voorbeelden van Fluke weergegeven, en een gedeelte van het algemene eat en meet gedeelte.(is geen fluke) Relaties zijn uiteraard wél altijd welkom om op afspraak met Factor90 te komen kijken naar het prachtige eindresultaat.

600 werkplekken
verdeeld over diverse kantoren
12.000m2
kantoren, ook bouwkundig
Compleet restaurant
& congres gedeelte
60 vergaderruimtes

Stap 1. Ontmoeten

Iedere ideale ruimte begint met ruimte voor ideeën. Daarom starten we iedere samenwerking met een kop koffie en een open gesprek, waarin we de werksituatie en werkomgeving in kaart brengen. Wat gebeurt er dagelijks in de ruimtes? Waar moeten we qua indeling en logistiek rekening mee houden? Waar liggen de ideale looplijnen?

Stap 2. User Check

In deze tweede stap staan de gebruikers centraal. Niemand kent hun ideale werkplek beter dan zij. Wat zijn hun wensen en doelen richting de toekomst? Als ze een huidige locatie hebben, willen we daar alles over weten. Wat zijn de knelpunten? Wat kan er beter? Maar ook: wat gaat er goed? Wat goed is behouden we. Wat beter kan, maken we beter en toekomstbestendig. Met een inrichting die past bij de uitstraling en werkzaamheden van de organisatie en de behoeften van de gebruikers.

Stap 3. Creëren

In deze derde stap nemen we plaats achter de tekentafel en gaan we alle input uit de eerste twee stappen vertalen naar concrete ontwerpen. Samen met de opdrachtgever tweaken we net zolang tot iedere ruimte en inrichting werkt voor diegenen voor wie ze bestemd zijn.

Stap 4. Realiseren

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, blazen we er leven in. De materialen worden besteld en de deskundige en vaardige mensen die nodig zijn om de plannen te realiseren worden verzameld op de plek waar het moet gebeuren. Stap voor stap ontstaan de ruimtes die we voor ogen hebben. Als we in de praktijk tegen onvoorziene uitdagingen oplopen, lossen we dat deskundig op, in lijn met het ontwerp en de doelstellingen.

Stap 5. Happy 360 check

Welbeschouwd is er maar één partij die echt kan beoordelen of alle zorgvuldig uitgedachte plannen ook werken in de praktijk: de gebruikers. Met onze Happy 360 check worden alle ruimtes, inrichtingen en toepassingen stapsgewijs zorgvuldig gevalideerd. Zodra alles is afgevinkt leveren we het project turn-key op.

Stap 6. We houden contact

Met het afgeven van de sleutels houdt ons werk niet op. We staan voor wat we ontwerpen en maken. Loop je na oplevering onverhoopt tegen praktische zaken aan? Dan lossen we dat op. Omdat we iedere vierkante meter van het pand goed kennen, doen we dat snel en effectief.

Factor90 in de praktijk

Voor al deze organisaties en instellingen hebben we bovengenoemde zes stappen inmiddels doorlopen:

KMWE, Fluke, Procurion, AM flow, Marketiger, Brainport industries, Brainport industries campus, Hexagon, Cordis, IJssel, K3D, Engie, Luxexcel, Macroscoop, Sodexo, Solar team Eindhoven, Yaskawa.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs

Business projecten