View more

Nieuws

Het duurzame kantoor

Het zal je vast opgevallen zijn dat de verduurzaming van het kantoor steeds vaker terugkomt in de moderne werkomgeving. Het doel hiervan is om de ecologische impact te onderdrukken en om te besparen op de energiekosten. Naast dat, wordt met een verduurzaamd kantoor ook de gezondheid en productiviteit van de werknemers aanzienlijk verbeterd. Duurzame kantoren hebben vaak innovatieve systemen zoals groene daken, regenwateropvang en energie-opwekkende systemen die hun impact op het milieu verder verminderen. Daarnaast wordt er gestreefd naar het verminderen van de milieubelasting middels energie-efficiënte bouwmaterialen, duurzame verlichting en zuinige apparaten. Een investering in deze duurzame oplossingen, betaalt zich dus uit in een grote kostenbesparing, een verbeterd welzijn van de werknemers (en daardoor dus verbeterde productiviteit) én de mogelijkheid om de betrokkenheid met het milieu te tonen.

Duurzaam meubilair

Naast ons oog voor het realiseren van prachtige ruimtes, hebben wij ook hart voor het milieu. We werken daarom graag met duurzaam meubilair van Vepa. Vepa is een familiebedrijf wat zich naar eigen zeggen richt op innovatie en duurzaamheid met oog voor de toekomst. Met het project Plastic Whale by Vepa komen ze in actie om het plasticprobleem te verminderen. Zo produceren ze kantoormeubilair gemaakt van plastic uit de Amsterdamse grachten. Tot op heden zijn er al zo’n 150.000 PET-flessen uit het water gehaald! Deze duurzame en milieuvriendelijke materialen creëren een gezondere werkomgeving voor de werknemers, zorgen voor besparingen en zijn goed voor het bedrijfsimago.

Factor90 en duurzaam inrichten

Het belang van een duurzame werkomgeving, kennen wij bij Factor 90 als geen ander. Bij ons is duurzaamheid daarom fundamenteel voor onze werkwijze, materiaalkeuze en plannen. We bieden een breed scala aan adviezen, producten en diensten die bedrijven helpen hun energie- en milieuprestaties te verbeteren. Daarnaast kiezen wij voor fabrikanten die zoveel mogelijk waarde creëren uit restmateriaal en zoveel mogelijk afval hergebruiken om zo de verspilling tot vrijwel 0% te reduceren. En natuurlijk geven we zelf het goede voorbeeld met een energiezuinig kantoor en hybride auto’s.

Het duurzaam inrichten van de werkplek zal je vaker en vaker zien gebeuren, dit komt omdat duurzaamheid vandaag de dag geen keuze meer is. Doormiddel van het gebruik van gerecyclede materialen bij de productie, energiebesparing en energie-efficiënte bouwmaterialen realiseer je gezonde werknemers, besparingen en ben je betrokken bij het milieu. Benieuwd geworden naar we voor jou kunnen betekenen? Neem snel contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!